Támogató:
HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Pályázati felhívás: Külpiaci Növekedési Támogatás
Projekt címe: Fotovoltaikus napelempark létesítése Albániában

Támogatás összege: 2.530.000.000 Ft

Projekt tartalma:

A Gémtech Kft. a 100%-os tulajdonában lévő GEMTECH Albania Sh.p.k-val konzorciumi partnerségben 10 MW teljesítményű naperőművet létesít Albániában. A projekt célja a társaság megjelenésének és szerepvállalásának folyamatos növelése az Albán megújuló energia piacon. A beruházás megvalósításával a konzorcium 4,6 mrd Ft-os beruházás révén évi 12 GWh-s megújulóenergia-termelést kíván elérni.

A fejlesztés szervesen kapcsolódik a napjainkban kiemelt fontosságú energiahatékonysági célkitűzések teljesüléséhez, az energiaszükséglet megújuló energia hasznosításával történő biztosításával hatékonyan hozzájárul a környezetvédelmi szempontok fokozott erősítéshez, a tiszta energiaforrások alkalmazásának növeléséhez, a környezettudatosság előmozdításához.

A fejlesztés befejezésének tervezett időpontja: 2023. Június 30.

A támogatási szerződés a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársasággal 2021.05.05-én megkötésre került.

2021.11.04-én a projekt megvalósítása megkezdődött, a generálkivitelezésre vonatkozó tervezési és vállalkozási szerződés megkötésre került.

2022.04.14-től a projekt megvalósításának helyszíne (Sheq Marinas) rendelkezésre áll. 2022.08.11-én benyújtásra került az első fázisú építési engedély iránti kérelem.

hep1

KAPCSOLAT

Az extrém nagy méretű és súlyú acélszerkezetek gyártásától a sajátmárkás termékek felé vezet az utunk, egykor Magyarország volt a világ vezető darugyártó országa, azon dolgozunk, hogy ez újra így legyen.

GEMTECH KFT © Minden jog fenntartva